www.iiiWe.com » توصیه های در خصوص اجرای برق ساختمانهای مسکونی

 صفحه شخصی حامد خانجانی   
 
نام و نام خانوادگی: حامد خانجانی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
تاریخ عضویت:  1393/02/11
 روزنوشت ها    
 

 توصیه های در خصوص اجرای برق ساختمانهای مسکونی بخش برق

10

توصیه های در خصوص اجرای برق ساختمانهای مسکونی

1. در واحدهای مسکونی پریز برق در ارتفاع پائین قرار ندهید. (در واحد های اداری ایرادی ندارد.)
2. از نصب پریز و کلید برق در حمام خودداری نمایید.
3. حداقل 30 سانتی متر بین پریز و کلید برق با شیر قطع کن گاز در واحد فاصله باشد.
4. در راه پله اگر در ورودی واحد چراغ سنسور دار نصب می نماید، در پاگرد نیم طبقه چراغ تایمری نصب شود.( از نصب تنها چراغ سنسوری خودداری شود.)
5. پریز برق برای ماشین رختشویی را جایی قرار دهید که بعد از جا گذاری ماشین، پریز پشت ماشین نماند و دسترسی به آن ممکن باشد.
6. مغزی پریز کلیدها را قبل از نقاشی جا بگذارید تا لبه کناری قاب پریزها را نقاش دقیق بتونه نماید. بعد از نقاشی بخواهید مغزی پریز کلیدها را بگذارید، اطراف قاب را زخمی می کند.
7. در هنگام گچ کاری سقف چنانچه مستقیما روی یونولیت انجام می شود، جاهای نصب چراغها روی سقف را بدلیل آنکه پیچها در جای خود محکم شود، از یونولیت خالی کنید و کامل از گچ پر نمایید.
8. اجرای چاه ارت زیر تابلو برق که هم ارت آسانسور داخلش می رود هم ارت کل ساختمان. (سیم ارت اتصالی دستگاه های با وات بالا را به چاه منتقل می کند. در بعضی از ساختمانهای قدیمی سیم ارت را به اسکلت یا لوله های گالوانیزه آب یا شوفاژ وصل می کردند که در صورت اتصالی به زمین منتقل شود. بعضی از دستگاه ارت نمی خواهند مثل سشوار و ریش تراش ولی بعضی مثل کامپیوتر، ماشین رخت شویی، اتو ارت می خواهند.)
9. توجه شود که لوله گذاری برق را بعد از اجرای لوله های آب انجام داده و سیم کشی برق را به بعد از سفیدکاری موکول کنید.
10. طبق مقررات ملی ساختمان برای برق رسانی نباید از سیمهای مجزا فاز و نول و ارت استفاده کرد، بلکه باید به صورت کابل باشد.
11. طبق مقررات ملی ساختمان، روشنایی ها باید یک مدار داشته باشند و دستگاه های مصرفی یک مدار. (ولی معمولا همه را با یک مدار می برند فقط فضاهای داخلی را حوزه بندی می کنند: آشپزخانه یک فیوز، کولر آبی یک فیوز، کولر گازی یک فیوز، سرویسها یک فیوز، خواب و سالن یک فیوز)
12. طبق مقررات ملی ساختمان استفاده از لوله خرطومی مجاز نیست و باید از لوله های پی وی سی نسوز استفاده کرد.
13. باید توجه داشت که الزاما فیوز با آمپراژ بالا برای دستگاه های برقی مناسب نیست، چون دستگاه هایی مثل کولر گازی که برق زیاد مصرف می کنند، باید پیش از داغ شدن (و آتش سوزی) سیمهای ارتباطی که معمولا 2.5 هستند، فیوز قطع کند، در صورتیکه با نصب یک فیوز بالا(25 یا 32) این اتفاق نمی افتد. مناسب، فیوز فرعی 16 و فیوز اصلی 32 آمپر می باشد.

حامد خانجانی
93-08-05

دوشنبه 5 آبان 1393 ساعت 14:10  
 نظرات    
 
محمدحسین مسعودی 07:24 سه شنبه 6 آبان 1393
3
 محمدحسین مسعودی
خیلی عالی بود! متشکرم. با تاملی در روزنوشتهای جنابعالی به این نتیجه میرسم که شرکت ایمن سازان خلاق دارای مدیر شایسته و توانمندی میباشد. موفق و پیروز باشید.
حامد خانجانی 08:55 سه شنبه 6 آبان 1393
1
 حامد خانجانی
سلامت باشید آقای مهندس مسعودی. در خدمت هستیم.
یاشار مهدی زاده 17:15 شنبه 10 آبان 1393
1
 یاشار مهدی زاده
ممنون